Υπό το φως των πρόσφατων προειδοποιήσεων της Αρχής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και Αγορών (FSMA), είναι ζωτικής σημασίας να αναγνωρίζετε τα σημάδια των μη εξουσιοδοτημένων δανειστών που προσφέρουν ψεύτικες πιστώσεις στους καταναλωτές.
Οι απατεώνες θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν, ιδίως στις πιο ευάλωτες στιγμές σας. Έτσι, όταν αναζητάτε πίστωση, προσέξτε τις απάτες με ψεύτικες πιστώσεις που γρήγορα εξαπλώνονται.
Αυτοί οι πανούργοι απατεώνες δεν ντρέπονται για την απάτη τους. Γλιστρούν στα DM σας με ανεπιθύμητες προσφορές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αναβοσβήνοντας υποσχέσεις για εύκολα χρήματα όπως ένας άθλιος πωλητής σε μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Και στο σημερινό οικονομικό κλίμα, όπου όλοι ψάχνουν για μια οικονομική σανίδα σωτηρίας, αυτοί οι απατεώνες έχουν την τιμητική τους.
Έχετε ακούσει ποτέ για κλοπή ταυτότητας; Αυτοί οι απατεώνες εντείνουν το παιχνίδι τους προσποιούμενοι ότι είναι νόμιμοι δανειστές ή πιστωτικοί διαμεσολαβητές, μερικές φορές μάλιστα κλέβουν γνωστά λογότυπα και ονόματα. Αυτό είναι γνωστό ως απάτη "κλωνοποιημένης εταιρείας". Προσφέρουν δελεαστικούς όρους δανείου, υποσχόμενοι μεγάλα ποσά με πολύ χαμηλά επιτόκια, χωρίς να υπάρχουν παγίδες.
Ως εκ τούτου, η FSMA συνιστά έντονα να μην δέχεστε τέτοιες προσφορές δανείων.
Οι εταιρείες που λειτουργούν παράνομα και για τις οποίες η FSMA προειδοποιεί το κοινό είναι οι εξής
Με την ολοένα αυξανόμενη απειλή των πιστωτικών απατών, η Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και Αγορών συνιστά τις ακόλουθες συμβουλές,
Εάν μια προσφορά πίστωσης φτάσει στα εισερχόμενά σας από το πουθενά, είναι καιρός να την προσεγγίσετε με προσοχή.
Να είστε επιφυλακτικοί σε προσφορές δανείων που ακούγονται πολύ καλές για να είναι αληθινές. Να θυμάστε ότι τα οικονομικά θαύματα είναι σπάνια.
Εάν ένας δανειστής ζητήσει χρήματα προκαταβολικά, είναι σαν να αγοράζετε εισιτήριο για μια παράσταση μυστηρίου χωρίς να γνωρίζετε την πλοκή - προχωρήστε με προσοχή.
Πριν δεσμευτείτε για οποιοδήποτε δάνειο, ελέγξτε διπλά τη νομιμότητα του δανειστή. Είναι σαν να κάνετε έλεγχο του ιστορικού ενός πιθανού συγκατοίκου.
Κάντε μια γρήγορη διαδικτυακή έρευνα για να δείτε αν υπάρχουν κόκκινες σημαίες. Και αν κάτι σας φαίνεται περίεργο, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας - σπάνια κάνει λάθος.
Με αυτές τις πιο διακριτικές αλλά πρακτικές συμβουλές, θα είστε εξοπλισμένοι για να περιηγηθείτε στον κόσμο των πιστωτικών προσφορών με αυτοπεποίθηση και προσοχή.
Περισσότερο από ποτέ, η σύνεση είναι απαραίτητη. Σε περίπτωση αμφιβολίας, και πριν προβείτε σε (περισσότερες) πληρωμές, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε απευθείας με την FSMA χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας με τους καταναλωτές στον ιστότοπό της. Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στον ScamAdviser εδώ. Επίσης, μη διστάσετε να ενημερώσετε την FSMA για οποιαδήποτε επαφή με μια ύποπτη εταιρεία που δεν έχει ακόμη αποτελέσει αντικείμενο προειδοποίησης από την FSMA.
Αυτό το άρθρο δημοσιεύεται σε συνεργασία με την Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και Αγορών
Πηγή εικόνας: Unsplash.com