https://whitelabel-manager-production.ams3.digitaloceanspaces.com/thumbs/pexels-julio-lopez-75309646-17614476-d2a97.jpg_800x.jpg
November 20, 2024
Συγγραφέας: Adam Collins

Τα ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ασφαλείας Meta αυξάνονται, προσέξτε!

Φανταστείτε το εξής: ελέγχετε τα εισερχόμενά σας και βλέπετε ένα επείγον μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το "Meta" που λέει ότι υπάρχει ύποπτη δραστηριότητα στο λογαριασμό σας στο Facebook ή στο Instagram. Λένε ότι ο λογαριασμός σας μπορεί να ανασταλεί αν δεν ενεργήσετε γρήγορα. Πανικοβάλλεστε, κάνετε κλικ στον σύνδεσμο και ακολουθείτε τις οδηγίες. Αργότερα, συνειδητοποιείτε ότι ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί.

Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο λειτουργούν οι ψεύτικες απάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου phishing ασφαλείας Meta. Αυτές οι απάτες γίνονται όλο και πιο συχνές και πιο δύσκολο να εντοπιστούν, οπότε ας μιλήσουμε για το τι είναι, πώς ξεγελούν τους ανθρώπους και πώς μπορείτε να τις αποφύγετε.

Πώς λειτουργεί η απάτη με τα ψεύτικα emails της Meta Security

Οι απατεώνες στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μοιάζουν να προέρχονται από την Meta (την εταιρεία στην οποία ανήκουν το Facebook και το Instagram). Κάνουν αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να φαίνονται επίσημα, χρησιμοποιώντας τα λογότυπα, τα σχέδια και την επαγγελματική γλώσσα της Meta.

Τα phishing emails συχνά ισχυρίζονται ότι υπήρξε "μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα" στο λογαριασμό σας, ή λένε ότι ο λογαριασμός σας θα ανασταλεί λόγω "ανάρμοστης συμπεριφοράς." Η ιδέα είναι να σας τρομάξουν ώστε να κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο χωρίς να το σκεφτείτε.

Αυτός ο σύνδεσμος σας οδηγεί σε έναν ψεύτικο ιστότοπο που μοιάζει με τον πραγματικό ιστότοπο της Meta. Μόλις φτάσετε εκεί, σας ζητείται να συνδεθείτε. Αλλά αντί να συνδεθείτε στη Meta, παραδίδετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας στους απατεώνες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι απατεώνες προχωρούν ακόμη περισσότερο. Αφού συνδεθείτε, σας ζητούν τον κωδικό ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA ). Αυτός είναι ο ειδικός κωδικός που χρησιμοποιείτε για να κάνετε τον λογαριασμό σας ιδιαίτερα ασφαλή. Αν τους δώσετε τον κωδικό, μπορούν να αναλάβουν πλήρως τον λογαριασμό σας και να σας κλειδώσουν.

Για παράδειγμα, σε μια πρόσφατη απάτη, ένας χρήστης έλαβε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλεγε ότι ο λογαριασμός του είχε περιοριστεί επειδή παραβίασε τους κανόνες της Meta. Το email περιείχε έναν σύνδεσμο προς μια ψεύτικησελίδα "ελέγχου ασφαλείας". Αυτή η σελίδα έλεγε στον χρήστη να πάρει έναν κωδικό 2FA από τις πραγματικές του ρυθμίσεις στο Facebook και να τον εισάγει στην ψεύτικη ιστοσελίδα. Μόλις οι απατεώνες είχαν τον κωδικό, ανέλαβαν τον λογαριασμό.

Ακολουθούν παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο το έκαναν,

meta-1-4b5a6.jpg

Παράδειγμα ηλεκτρονικού μηνύματος phishing

Μόλις κάνετε κλικ στο σύνδεσμο, θα σας μεταφέρει σε μια σελίδα μετα-ασφάλειας που μοιάζει νόμιμη αλλά είναι ψεύτικη. Αυτό το ύπουλο τέχνασμα χρησιμοποιεί μια στενή προθεσμία για να δημιουργήσει πανικό - μια κλασική κίνηση κοινωνικής μηχανικής. Λέει στους χρήστες ότι πρέπει να επισκεφθούν μια ψεύτικη σελίδα "Meta" και να ολοκληρώσουν έναν ψεύτικο Έλεγχο Συστήματος ή Ασφάλειας για να "διορθώσουν" το πρόβλημα, όπως φαίνεται παρακάτω:

meta-2-21cee.jpg

Μια ψεύτικη σελίδα ασφαλείας Meta

Ποιος είναι λοιπόν ο τελικός τους στόχος ρωτάτε; Λοιπόν, ο κύριος στόχος των απατεώνων είναι να αποκτήσουν τον λογαριασμό σας στο Facebook/Instagram, εξ ου και ο λόγος για τον οποίο θα ζητήσουν τον κωδικό ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων. Μόλις τους δώσετε αυτόν τον κωδικό, θα αναλάβουν ουσιαστικά τον λογαριασμό σας και θα σας διώξουν.

meta-4-ff767.jpg

Ο τελικός στόχος είναι ο κώδικας πιστοποίησής σας

Πώς να εντοπίσετε ένα ψεύτικο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ασφαλείας Meta

Μπορεί να είναι δύσκολο να ξεχωρίσετε τα ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ασφαλείας Meta από τα πραγματικά, αλλά εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε:

  1. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αποστολέα

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Meta προέρχονται από διευθύνσεις όπως @facebookmail.com ή @instagram.com. Εάν η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αποστολέα φαίνεται περίεργη, όπως noreply[at]salesforce[.]com, είναι πιθανότατα ψεύτικο.

2. Γενικοί χαιρετισμοί

Τα πραγματικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη Meta συνήθως σας χαιρετούν με το όνομά σας. Εάν ένα email ξεκινά με "Αγαπητέ χρήστη" ή "Κάτοχος λογαριασμού", είναι πιθανότατα απάτη.

3. Τρομακτικές προειδοποιήσεις ή προθεσμίες

Οι απατεώνες θέλουν να ενεργήσετε γρήγορα χωρίς να το σκεφτείτε. Θα πουν πράγματα όπως: "Ο λογαριασμός σας θα ανασταλεί αμέσως!" ή "Απαντήστε εντός 24 ωρών!" Αυτό είναι ένα συνηθισμένο τέχνασμα για να σας κάνουν να πανικοβληθείτε.

4. Ύποπτοι σύνδεσμοι

Περάστε το ποντίκι σας πάνω από οποιονδήποτε σύνδεσμο στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πριν τον πατήσετε. Ελέγξτε αν η διεύθυνση URL μοιάζει με τον επίσημο ιστότοπο της Meta. Οι απατεώνες χρησιμοποιούν συχνά διευθύνσεις URL όπως account[.]metasystemchat[.]com, οι οποίες είναι ψεύτικες.

5. Κακή γραμματική και τυπογραφικά λάθη

Οι πραγματικές εταιρείες διορθώνουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Αν δείτε ορθογραφικά λάθη ή παράξενες προτάσεις, είναι κόκκινο πανί.

Τι να κάνετε αν λάβετε ένα ύποπτο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Αν νομίζετε ότι ένα email μπορεί να είναι απάτη, δείτε πώς πρέπει να το χειριστείτε:

  • Μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους

Αντί να κάνετε κλικ στους συνδέσμους του email, ανοίξτε την επίσημη εφαρμογή του Facebook ή του Instagram και ελέγξτε για ειδοποιήσεις λογαριασμού εκεί.

  • Αναφέρετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Προωθήστε τα ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση phish@facebook.com. Αυτό βοηθά τη Meta να ερευνήσει και να σταματήσει τους απατεώνες.

  • Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας

Αν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε μοιραστεί τις πληροφορίες σας, ενημερώστε αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σας.

  • Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA)

Ναι, το ξέρουμε, ο ίδιος έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων που κυνηγούν οι απατεώνες μπορεί στην πραγματικότητα να βοηθήσει να διατηρήσετε τα κοινωνικά σας δίκτυα ασφαλή. Ο 2FA προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στο λογαριασμό σας. Ακόμα και αν κάποιος κλέψει τον κωδικό πρόσβασής σας, δεν μπορεί να συνδεθεί χωρίς τον ειδικό κωδικό που αποστέλλεται στο τηλέφωνο ή το email σας.

Τελική γραμμή: Προσοχή στα ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ασφαλείας Meta

Οι απάτες phishing, όπως τα ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ασφαλείας Meta, έχουν ως στόχο να εξαπατήσουν τους ανθρώπους ώστε να ενεργήσουν γρήγορα από φόβο. Ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε ασφαλείς είναι να επιβραδύνετε και να σκέφτεστε πριν κάνετε κλικ. Αν κάτι σας φαίνεται παράξενο, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και ελέγξτε το ξανά.

Να θυμάστε, η ενημέρωση είναι ο ευκολότερος τρόπος για να προστατευτείτε από τους απατεώνες. Αν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας φαίνεται λάθος, μην πανικοβάλλεστε - απλά αφιερώστε λίγο χρόνο για να το επαληθεύσετε. Η διαδικτυακή σας ασφάλεια αξίζει τον κόπο!

Πηγή εικόνας: Πηγή: Pexels.com

Αναφορά απάτης!
Έχετε πέσει σε μια φάρσα, αγοράσατε ένα ψεύτικο προϊόν; Αναφέρετε τον ιστότοπο και προειδοποιήστε τους άλλους!

Ετικέτες απάτης

#Απάτες διαδικτυακών αγορών #Phishing και κλοπή ταυτότητας #Άλλες απάτες, φάρσες και απάτες #Επενδυτικές απάτες #Ψεύτικα ηλεκτρονικά καταστήματα #Απάτες προκαταβολών #Απάτες ταξιδιών και διακοπών #Απάτες κρυπτονομισμάτων και Bitcoin #Απάτες ερωτικών και γνωριμιών #Απάτες πλαστοπροσωπίας #Ψεύτικο ηλεκτρονικό κατάστημα #Απάτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης #Απάτες συναλλαγών κρυπτογράφησης #Απάτες Giveaway #Ψεύτικες απάτες προϊόντων (Πλαστές) #Απάτες με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες #Απάτες Bait & Switch #Εργασία από το σπίτι Απάτες #Απάτες με κάρτες δώρων #Απάτες Amazon #Συστήματα Ponzi & πυραμίδων #Απάτες ηλεκτρονικών πληρωμών #Απάτες κακόβουλου λογισμικού #Απάτες διαπραγμάτευσης Forex & μετοχών #Φιλανθρωπικές απάτες #Απάτες με μηνύματα κειμένου #Τηλεφωνικές απάτες #Απάτες ανάκτησης χρημάτων #Απάτες στο Facebook
Σχετικά με εμάς Χρήσιμες Πληροφορίες Επικοινωνία Αποποίηση ευθυνών
Developed By: scamadviser-logo